Čavle 20. prosinac 2023. K.V.

Čavjanski osnovnoškolci "ispričali" najljepšu božićnu priču

Čavjanski osnovnoškolci "ispričali" najljepšu božićnu priču
Tradicionalni božićni program čavjanskih osnovnoškolaca velikog srca napunio Dom kulture

Zbog tradicionalnog božićnog programa Osnovne škole Čavle - “Dobro je činiti dobro” večeras u Dom kulture “nije stala ni igla”. Sve je počelo uz humanitarni sajam učeničkih radova i prodajnu izložbu adventskih kućica. 


“Ima li ljepšeg uvoda u predstojeće božićne i novogodišnje blagdane do prisjećanja na dobrotu, plemenitost, zajedništvo, ljubav i nesebičnost? A kada to čine male ruke velikih srca, uz podršku svojih roditelja i učitelja tada imamo jednu prekrasnu božićnu priču koja je ovdje u Čavlima postala tradicija”, poručili su prepunom gledalištu učenici velikog srca.


A ta priča, koja traje već 13 godina, ima humanitarni predznak. Naime, kroz godine su se na Čavlima prikupljala sredstva za potrebite obitelji, UNICEF-ov projekt Škole za Afriku, Dječju bolnicu Kantrida, Centar za autizam Rijeka, Hospicij Marija Kozulić, Misiju sv. Leopolda Mandića u Zambiji, Prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje…


U večerašnjem su programu, uz čavjanske osnovnoškolce, nastupili učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i članovi Plesnog centra Sirius.