Čavle 11. kolovoz 2021.

Čavjanski umirovljenici u novi će prostor početkom 2022.

Čavjanski umirovljenici u novi će prostor početkom 2022.
Potpisan ugovor o izvođenju radova, vrijednih 740 tisuća kuna, na uređenju novih prostora za čavjanske umirovljenike, na prostoru bivšeg boćarskog igrališta u Bajčevom selu

Zahvaljujući Ugovoru o izvođenju radova, kojeg je s predstavnicima izvođača- tvrtkom Upravitelj gradnja- održavanje d.o.o. iz Zagreba danas potpisala općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, čavjanski će umirovljenici početkom sljedeće godine dobiti nove prostore. 


“Radovi obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju krova, zatvaranje ulaznog dijela stolarijom, novu stolariju, fasadu, elektroradove, novi sanitarni čvor, uređenje okoliša…”, ističe općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, naglasivši kako je briga za starije mještane jedan od prioriteta Općine Čavle.  

Novi moderni prostori uredit će se i opremiti na bivšem boćarskom igralištu u Bajčevu selu, a čavjanski umirovljenici koristit će ih kao svojevrsni dnevni boravak, za druženje, sport, edukativne radionice i zabavu.


Radovi bi trebali početi krajem kolovoza, a rok za izvođenje 110 radnih dana. Projekt je vrijedan 740 tisuća kuna, a sa 150 tisuća kuna sufinancirani su od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške brdsko- planinskom području.