Čavle 28. studeni 2019.

Čavjanskim studentima i učenicima čak 77 stipendija

Čavjanskim studentima i učenicima čak 77 stipendija

Unatoč osjetnom porastu broja stipendija čavjanski će učenici i studenti u ovoj školskoj i akademskoj godini dobivati stipendije na razini lanjskih, za što je iz općinskog proračuna izdvojeno više od 300 tisuća kuna. 

Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj 2019./2020. godini održano je danas u vijećnici Doma kulture Čavle. 


U odnosu na lanjskih 60 Općina Čavle ove je godine dodijelila čak 77 stipendija, a zbog velikog porasta broja stipendista Općina je za stipendije iz proračuna izdvojila više od 300 tisuća kuna. 


“Ne sjećam se kada vas je posljednji puta bilo ovoliko. Veseli nas porast broja stipendija, a unatoč velikom broju stipendista stipendije će ostati na razini prošlogodišnjih. Vi ste zalog bolje budućnosti”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, čestitavši okupljenim stipendistima, ali i pozvavši ih da se odazovu obaveznim volonterskim akcijama, prvenstveno onima veznim za EPK Rijeka 2020., s obzirom na to da je Čavle jedno od 27 susjedstava tog programskog pravca. 


Dodijeljene su ukupno 4 sportske stipendije od po 400 kuna mjesečno, 4 obrtničke stipendije od 300 kuna mjesečno, 36 studentskih stipendija od 500 kuna mjesečno i 33 učeničke stipendije od 400 kuna mjesečno. 


Čavjanske su stipendiste pozdravili i Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle te Majda Manjgotić Paravić, savjetnica za kulturu i mlade Općine Čavle.