Čavle 11. rujan 2019.

Craft pive poteći će drevnim grobničkim Kaštelom

Craft pive poteći će drevnim grobničkim Kaštelom

Drevnim će frankopanskim kaštelom u Gradu Grobniku ponovno poteći hektolitri pive. Ponajbolji hrvatski “crafteri”, ove godine jači za goste iz Slovenije, u subotu stižu na Grobnišćinu.

Craft Fest na Grobniku će ove subote, 14. rujna, ugostiti ponajbolje hrvatske “craftere” kojima će u pomoć priskočiti i gosti iz Slovenije pa će već drugo izdanje pivskog festivala imati predznak- međunarodno. 


U drevnom će se grobničkom kaštelu “pivoljupcima” predstaviti dvadesetak proizvođača dragocjene zlatne tekućine i to: Šibenska pivovara, Pivovarna Naboj, The Garden Brewery, Kings Brew, Tvornica piva, Pivovara 022, Pivovara Medvedgrad, 5th Element, 22 brewing, Primarius, Bura Brew, Crafters, Zmajska pivovara, Pomalo, Brlog, Hotch Potch, Prvo Viško, Barilo pivovara, Varionica i Kaltenberg Adria sa svojim craft pivom. 

Posjetitelji će za simboličnih 30 kuna ove godine moći kupiti suvenir kriglu s logom festivala uz koje će dobiti i kupone za degustaciju. 


Vrijedni članovi Udruge Palentar pobrinut će se da nitko ne pije na prazan želudac. U Kaštelu će se kuhati palentu kompiricu, uz koju će posjetiteljima poslužiti ombolo na vinu, a svoju će ugostiteljsku ponudu imati i Caffe bar Castrum. 

Spomenuti svakako treba i bogatu tombolu, koju će gosti moći kupiti po cijeni od samo 10 kuna, a najsretnije čekaju vrijedne nagrade. 


2. Craft Fest, koji organizira Udruga Palentar, uz pomoć Općine Čavle, TZO Čavle i Gastro shopa Pomalo, počinje u 15 sati. Ulaz je besplatan, a dobra će zabava u predivnom grobničkom kaštelu potrajati sve do 22 sata.