Čavle 17. ožujak 2015.

Da se nikada ne zaborave

Da se nikada ne zaborave
Dvije godine prošle su od tragedije na Rječini, koja je potresla Jušiće, Grobnik, ali i cijeli naš kraj. Tog tragičnog 21. travnja 2013. godine u nabujaloj su Rječini živote, dok su se pripremali u kajacima, izgubili triatlonci Dalibor Kalčić i Dejan Ljubas. 

Njima u spomen i ove će se godine voziti Memorijalna biciklijada od Kalčićevih Jušića, do Ljubasove Grobnišćine, putem koji su i sami, na biciklima, često prolazili.

Memorijalna biciklijada u čast dvojice vrhunskih sportaša protekle je godine okupila 150 biciklista, koje ni veliko nevrijeme nije spriječilo da pređu put dug 30 kilometara i u Lukežima, na mjestu stradavanja, postave spomen ploču.

Očekuje se da će se broj biciklista ove godine u najmanju ruku udvostručiti, a biciklijada će, uz zaustavljanje u Lukežima, završiti na Čavlima, ispred Doma kulture.  
 
Uspon do Grada Grobnika za najspremnije 

U sklopu biciklijade održat će se i “Skok na Grad Grobnik”, brdska utrka namijenjena najspremnijim biciklistima. Oni će startati u Lukežima, a cilj je, nakon uspona s 20% nagiba i dva kilometra, u Gradu Grobniku.

Organizirat će se i utrke spretnosti za najmlađe, na biciklističkom poligonu iza Doma kulture na Čavlima.

Prijave za biciklijadu bit će od 8:30 do 9:30 u Domu kulture na Čavlima, a kotizacija je 50 kuna. Autobus će potom sudionike odvesti na start u Jušiće. Start utrke na rasporedu je u 11 sati, a komemoracija u Lukežima predviđena je u 13 sati. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika i dodjela pehara te ručak za sudionike. 

Organizatori 2. Memorijalne biciklijade, koja će se voziti na Uskrsni ponedjeljak, su Triatlon klub Rival, Planinarsko društvo Obruč i Sportsko društvo Rupnjak, uz pomoć Općine Čavle.