Čavle 10. kolovoz 2023. K.V.

“Dan vina” ove nedjelje u grobničkom Kaštelu

“Dan vina” ove nedjelje u grobničkom Kaštelu
Brojni vinari iz cijele Hrvatske u konobe drevnog frankopanskog Kaštela Grada Grobnika donose svoja izvrsna vina

“Dan vina” vraća se na Grobnik! I ove će se godine održati uoči Bartoje, blagdana Sv. Bartola, zaštitnika Općine Čavle. Brojni vinari iz cijele Hrvatske u nedjelju, 13. kolovoza, u konobe drevnog frankopanskog Kaštela Grada Grobnika donose svoja izvrsna vina. Izostati neće ni gastro ponuda, a za dobru će se zabavu pobrinuti Trio Plus.


Sve ljubitelje dobre kapljice očekuju birana vina koje će prezentirati sami proizvođači: Coslovich Istrian Wines, Kapić Winery, Vina Bažon, Vina Bernobić, Vinarija Černeka, Vina Fuhtar, Vina Tudor te Vinarija Visintin, a moći će se degustirati i brojna vina sjevernojadranskih proizvođača. 
 
Da se vino ne degustira na prazan želudac, pobrinut će se Udruga Palentar koja će uz grobničku palentu kompiricu posjetiteljima ponuditi debrecinke i zarebrnik. Destilerija Krulčić dolazi sa svojom impresivnom ponudom autentičnih rakija i likera, a Tenuta Tre Terre predstavit će svoje nagrađivane "uglazbljene" octe. OPG Franjul donosi pršut i kobasice, a Mario Tworek slavonske mesne delicije. Kravlji sir ponudit će OPG Frankulin, kravlji i ovčji sir Kućna radinost Mičetić, a svoje će proizvode predstaviti i Udruga Vidov san.


Kako bi degustiranje u izvrsnim vinima bilo moguće, posjetitelji će na info-pultu moći kupiti svoju degustacijsku čašu, koju će ponijeti kao uspomenu na nedjeljno poslijepodne i večer provedeno u magičnom grobničkom kaštelu. 

“Dan vina” organiziraju Udruga Palentar i Turistička zajednica općine Čavle, uz pomoć Općine Čavle. Druženje u konobi bijelih vina, konobi crnih vina, konobi muškata i konobi po starinsku započinje u 17 sati, uz slobodan ulaz.