Čavle 8. lipanj 2019.

“Dan zdravja na Čavji” privukao brojne Grobničane

“Dan zdravja na Čavji” privukao brojne Grobničane
U sklopu 2. “Dana zdravja na Čavji” brojni su Grobničani danas obavili preventivne zdravstvene preglede, posavjetovali se s liječnicima, ali i uživali u bogatom zabavnom programu. 

Zdravlje je danas na Čavlima bilo na prvom mjestu. U sklopu bogatog programa 2. izdanja hvalevrijedne manifestacije mještani su danas, iza Doma kulture, mogli obaviti niz besplatnih preventivnih pregleda, kao što su mjerenje krvnog tlaka i šećera, provjera očnog tlaka te se posavjetovati s liječnikom, nutricionistom, stomatologom i psihologom. Zanemareni nisu bili ni njihovi četveronožni prijatelji za koje je tu bila veterinarka. 

Dok su njihovi roditelji te nonići i none obavljali preglede, najmlađi su radili zdrave slastice, a za sve okupljene organizatori su pripremili fine frigane srdelice. 

Na samom početku okupljene su pozdravile općinska načelnica Ivana Cvitan Polić te Petra Šuljić ispred županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Svoj su doprinos akciji dali Zumba Eli, Mirakul, Društvo sportske rekreacije Karolina 3,2,1 te sportske udruge, dok su u zabavnom dijelu nastupili mališani iz udruge RiVoice, učenici OŠ Čavle, klinci iz vrtića Čavlić, Klapa Korezin te Veronika Kamenar i Rino Petrović.

“Dan zdravja na Čavji”, kojeg je vodio Neno Pavinčić, organizirali su Općina Čavle i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.