Čavle 1. rujan 2021.

“Dani zdravlja”, uz bogat program, ove subote na Čavlima

“Dani zdravlja”, uz bogat program, ove subote na Čavlima
U sklopu projekta “Visoki krvni tlak- tihi ubojica’’ ove subote na Čavlima počinju “Dani zdravlja”, koji donose brojne aktivnosti usmjerene ka zdravom životu i prevenciji bolesti.  

Hvalevrijednu manifestaciju “Dani zdravlja” i bogat program događanja na današnjoj su konferenciji za medije najavili predstavnici Općine Čavle i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. 


“Mještani će moći izmjeriti visinu krvnog tlaka, dobiti zdravstvene savjete kardiologa, izmjeriti tjelesnu težinu, dobiti savjet nutricioniste… Bit će održane brojne radionice, a sve s porukom da je ulaganje u zdravlje najbolja investicija”, istaknula je Helena Glibotić- Kresina, ispred NZZJZ- a PGŽ.

“Pred nama je zanimljiv vikend. Stoga pozivamo sve naše mještane da iskoriste jedinstvenu priliku, uključe se i provjere svoje zdravlje”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.


“Bitno je naglasiti da je događanje prepoznato i na nacionalnoj razini jer mi smo prvi počeli s Danima zdravlja, koji su nadstandard za naše mještane”, rekla je savjetnica za socijalu i zdravstvo u Općini Čavle Petra Šuljić.

“Visoki krvni tlak- tihi ubojica’’

“Dani zdravlja” dio su projekta “Visoki krvni tlak- tihi ubojica’’, čiji je nositelj Općina Čavle, a u kojem sudjeluje i prijateljska joj slavonska Općina Cernik. Projekt je započeo prije godinu dana, postavljanjem sedam sprava za vježbanje, vrijednih 67 tisuća kuna, ispred OŠ Čavle. 


Cilj projekta je prvenstveno utjecati na povećanje znanja i svijesti o važnosti zdravlja i prevencije visokog tlaka. Dvije Općine žele potaknuti svoje mještane na promišljanje o važnosti zdravog načina života i fokusiranje na prevenciju uzroka bolesti, a ne na liječenje posljedica.

Vrijednost projekta je 284 tisuće kuna iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je u stopostotnom iznosu financiran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Detaljni program i stanicu događanja u sklopu ovogodišnjih “Dana zdravlja” možete pogledati OVDJE