Čavle 15. veljača 2023. K.V.

Didaktičke igračke u ponudi Gradske knjižnice Bakar 

Didaktičke igračke u ponudi Gradske knjižnice Bakar 
Gradska knjižnica Bakar nudi 50-ak igračaka koje se uz članstvo mogu posuditi na 10 dana

Igra kao zabavna aktivnost potiče djetetov razvoj, pomaže mu u istraživanju okoline i razvijanju različitih vještina i sposobnosti. Novost u ponudi Gradske knjižnice Bakar je mogućnost posudbe didaktičkih igračaka za najmlađe.

Didaktičke igračke

Didaktičke igračke su izazovne i poticajne igračke namijenjene djeci već od najmlađe dobi, prate njihov razvoj, potiču slobodno istraživanje i učenje kroz iskustvo. Pomoću didaktičkih igračaka dijete će u određenoj dobi stjecati vještine koje će mu pomoći razumjeti svijet oko sebe. Pozitivno utječu na psihofizički razvoj djeteta jer dijete kroz igru uči i razvija motoriku, vizualnu percepciju, koncentraciju i pažnju, zaključivanje, aktivno slušanje i spretnost. Svojim bojama i oblicima privlače pažnju, a izrađene su od kvalitetnih materijala.


“Najvažniji motiv za nabavu didaktičkih igračaka je omogućiti našim najmlađim korisnicima učenje i razvoj kroz užitak igre i zabave. Za sada, na izbor nudimo 50-ak igračaka koje se uz članstvo u knjižnici mogu posuditi na 10 dana. Sve didaktičke igračke kod djece potiču određenu vrstu razvoja te odgovaraju različitim interesima djeteta, stoga pozivamo roditelje i dječicu da u našoj knjižnici i svojim domovima uče kroz igru”, poručuju iz Gradske knjižnice Bakar.