Čavle 26. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Djeca na Čavji iz “Magičnog šešira” izvukla zabavu i znanje

 Djeca na Čavji iz “Magičnog šešira” izvukla zabavu i znanje

Drugo izdanje “Magičnog šešira” jučer je na školskom igralištu Jama okupilo brojne mališane koji su uživali u besplatnim sadržajima

Čavjanskom Jamom dječji smijeh i vika odjekuju često, ali malokad tako glasno kao jučer. Za to je najzaslužniji “Magični šešir”, događanje u organizaciji čavjanske Turističke zajednice i društva sportske rekreacije Kvarner, u potpunosti prilagođeno najmlađima. 


A “Magični šešir” je ove godine imao eko predznak. Naime, popularni je Širko, gostovao u čavjanskom vrtiću i školi, gdje je uz pomoć Udruge Žmergo mališane učio kako se brinuti za prirodi i okolišu. Edukacija i zabava isprepleteni su bili i u jučerašnjem velikom finalu. Predstavljena je tako poučna bojanka “Širko brine o okolišu”, a djeca su sudjelovala i u raznim eko aktivnostima.


Izostala nije niti zabava. Team Rodeo i ove je godine pripremio atraktivni bike poligon, a sportske je aktivnosti upotpunio Decathlon sa svojim sportskim kutkom i različitim aktivnostima. Mališani su uživali i u cirkuskim zgodama i nezgodama, dvorcima na napuhavanje, pokusima, oslikavanju lica, a za najmlađe je tu bio mini kutak. 


Organizatorima hvalevrijednog događanja ove su godine u pomoć priskočili pokrovitelji Općina Čavle i Primorsko-goranska županija te sponzori JGL i Erste banka.