Čavle 18. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Dječji smijeh ispod božićnih lampica grobničkog Kaštela

Dječji smijeh ispod božićnih lampica grobničkog Kaštela
Grobničkom frankopanskom adventu danas je konačno svanulo sunce, iskoristili su to najmlađi koji su se dobro zabavljali iščekujući Djeda Božićnjaka

Loše vrijeme koje je od prvog dana pratilo “Grobnički frankopanski advent” konačno je popustilo upornim organizatorima. A sunce je provirilo u pravom trenutku, na dan kada je Kaštel bio rezerviran za najmlađe. 


Ispod božićnih je lampica tako odjekivao dječji smijeh. Program je počeo predstavom, nakon čega su najmlađi perom na čakavštini pisali pisma Djedu Božićnjaku. A djeci najdraži bradonja, zbog nesretnih okolnosti, nije mogao do Grada Grobnika kočijom. No, to ga ipak nije spriječilo da pješke dođe po pisma. 


Dječji advent je upotpunjen uz šareni sajam, na kojem su svojih ruku djelo izložili vrtićarci i osnovnoškolci. A spomenuti svakako treba i atraktivnog viteza koji je današnje posjetitelje čekao u foto kutku na ulazu u Kaštel.


Okupljene su pozdravile općinska načelnica Ivana Cvitan Polić i direktorica Turističke zajednice općine Čavle Rea Čargonja, a ovogodišnji je “Grobnički frankopanski advent” završio uz božićne pjesme, koje je otpjevao školski zbor.