Čavle 6. svibanj 2017.

Dobra vina i još bolje raspoloženje u grobničkom kaštelu

Dobra vina i još bolje raspoloženje u grobničkom kaštelu
Frankopanskim kaštelom u Gradu Grobniku danas se širio zavodljiv miris plemenite tekućine. U ponajboljim je hrvatskim vinima, u sklopu Dana vina, uživalo nekoliko stotina sjajno raspoloženih posjetitelja.

Neka od najboljih vina od Istre do Slavonije te od Kvarnera do Dalmacije danas su tekla drevnim grobničkim kaštelom. Tridesetak vinara predstavilo je stotinjak vrsta najpopularnijeg proizvoda od grožđa. Oko 500 ljubitelja dobre kapljice tako je došlo na svoje. 

S Grobnika je bilo nemoguće otići žedan, a da nitko ne ostane gladan pobrinuli su se vrijedni članovi Udruge Palentar koji su skuhali veliku palentu kompiricu. 
 
Joso Butorac i Korezin

Za glazbeni dio pobrinuli su se Ženski zbor Korezin i Joso Butorac, a klapska je pjesma odjekivala konobama kaštela. Da sve ne ostane samo na pjesmi pobrinuli su se “Zvirovci”, koji su zaplesali. 

Svoj su doprinos dale udruge Vidov san, Lodrica i Topiari, a uz kvalitetno vino u kaštelu su se mogli kupiti i grobnički sirevi, domaći med i suhomesnati proizvodi, kao i šaroliki suveniri, nakit i razne rukotvorine. 

Pedesetak šetača došetalo do Grada Grobnika

Spomenuti svakako treba da se do kaštela ove godine stizalo na svakojake načine. Uz “klasične” posjetitelje stiglo je i pedesetak pješaka, koji su, u sklopu događanja “Hodeć do Grada Grobnika”, došetali iz centra Čavala. 

Jubilarni 10. Dan vina obišli su i atraktivni oldtimeri, koji su i sami slavili veliki jubilej- 20. Međunarodni susret- Oldtimer auto rally Rijeka 2017. 

Dan vina drugu je godinu za redom organizirala Udruga Palentar uz pomoć Općine Čavle, Primorsko- goranske županije i tvrtke Montelektro.