Čavle 1. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Dom kulture Čavle dobio novi, moderni sustav grijanja

Dom kulture Čavle dobio novi, moderni sustav grijanja
Završen je projekt modernizacije sustava grijanja Doma kulture Čavle, vrijedan više od 1,3 milijuna kuna

Posljednje u nizu ulaganja u Dom kulture Čavle uspješno je privedeno kraju. Umjesto zastarjele kotlovnice na lož ulje čavjanski je Dom dobio modernu plinsku kotlovnicu i novi sustav grijanja.


Postavljene su nove instalacije i ventilokonvektori, a odrađeni su i svi prateći građevinski, strojarski i elektromonterski radovi. Nova oprema omogućuje i nadogradnju sustava pa bi Dom u budućnosti mogao dobiti i novi sustav hlađenja i ventilacije.


Radove je izvela Tehnička radionica d.o.o. s Viškova, za stručni nadzor bila je zadužena tvrtka Rijekaprojekt -Energetika d.o.o, a projekt vrijedan nešto više od 1,3 milijuna kuna vlastitim je sredstvima financirala Općina Čavle. 


“Nakon nedavno završene energetske obnove nastavili smo s ulaganjima u naš Dom kulture. Zastarjele instalacije zamijenjene su modernim, ekološki i ekonomski prihvatljivijim sustavom. Stara kotlovnica bila je u upotrebi više od 40 godina i više nije bila sigurna za korištenje. Kako smo i najavili naš Dom spremno je dočekao novu sezonu grijanja”, zaključuje općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, najavivši nova ulaganja u čavjanski Dom.