Čavle 9. lipanj 2021.

Dom kulture Čavle dobit će novi, moderni sustav grijanja

Dom kulture Čavle dobit će novi, moderni sustav grijanja
Kreće modernizacija sustava grijanja Doma kulture Čavle, u koju će Općina uložiti nešto više od 1,3 milijuna kuna

Nastavljaju se ulaganja u Dom kulture Čavle. Nakon lani završene energetske obnove na red je došla modernizacija sustava grijanja, u koju će Općina Čavle uložiti nešto više od 1,3 milijuna kuna. 

U sklopu radova na modernizaciji sustava grijanja stara dizelska kotlovnica bit će zamijenjena novom, a postavit će se i nove unutarnje jedinice, točnije ventilokonvektori te će Dom kulture prijeći na plinsko grijanje.

Zahvaljujući danas potpisanim ugovorima, za radove, koji će trajati 90 radnih dana zadužena, bit će zadužena tvrtka Tehnička radionica d.o.o. Brnasi, dok će se za stručni nadzor brinuti Rijekaprojekt -Energetika d.o.o. 


“Drago nam je što je postupak nabave uspješno završen i što se već idući tjedan kreće s radovima. Ovo je druga faza obnove Doma. Nedavno završenom energetskom obnovom, vrijednom 4.5 milijuna kuna, osigurali smo manju potrošnju energije, emisije CO2 i puno ljepši izgled Doma. Ugovorili smo i izradu idejnog rješenja rekonstrukcije unutrašnjosti Doma te se nadam se da bi do kraja godine mogli imati gotov i glavni projekt obnove. Stara kotlovnica koristi se preko 40 godina i prošle zime više nije bila sigurna za korištenje. Nova kotlovnica će, prelaskom na plin,  biti ekološki i ekonomski prihvatljiviji način grijanja, a i rukovanje će biti puno jednostavnije. Radovi će biti završeni do početka sezone grijanja, a naš Dom tim spremniji za druženja i manifestacije”, poručuje općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.