Čavle 12. srpanj 2021.

Dondolaši prikupili 36 tisuća kuna za grobničke vrtiće

Dondolaši prikupili 36 tisuća kuna za grobničke vrtiće
Grobnički dondolaši, koji su između ostaloga poznati i po svom humanitarnom djelovanju, još su jednom pokazali da imaju veliko srce.

U sklopu ovogodišnje humanitarne akcije simboličnog naziva “Dondolaši za naši”, koja je započela krajem prošle godine, prikupili su 36 392,40 kn. Prikupljena sredstva Dondolaši su namijenili vrtićima Čavlić i Grobnički tići. 


Dječji vrtić Čavlić je zahvaljujući donaciji postavio ljuljačku s dvije sjedalice i njihalicu na jednoj opruzi, a rekonstruirana je i postojeća penjalica, na što je ukupno utrošeno 18 000,00 kn.

Dječji vrtić Grobnički tići je, za svoje 4 vrtićke i jednu jasličku skupinu, nabavio didaktičke materijale i igračke, u vrijednosti od 18 392,40 kn, koje će mališanima podignuti kvalitetu boravka.


“Izuzetno smo zadovoljni i sretni, što smo unatoč potresu u Banovini te korona krizi, uspjeli prikupiti ovu količinu sredstava. Korona je kriva zbog otežane i duge dobave materijala, ali sada su sve sprave i igračke isporučene te ih naša djeca mogu početi koristiti. Zahvaljujemo se svim sponzorima, fotografima, bivšim kraljicama Riječkog karnevala što su nam uljepšale kalendar ali i svima ostalim malim- velikim ljudima što su kupovinom kalendara podržali humanitarnu akciju. Nadamo se da smo uspjeli našoj djeci baren malo uljepšati vrtićki boravak, jer ipak su to naša dica i naša budućnost, a nadamo se da će neki od njih biti i budući dondolaši”, poručuje predsjednik udruge Alen Haramija.