Čavle 19. lipanj 2020.

Dondolaši za liječenje malog Maura prikupili 43 350 kn

Dondolaši za liječenje malog Maura prikupili 43 350 kn

Humanitarnom prodajom kalendara Grobnički dondolaši su prikupili 43 350 kn, a taj je iznos u cijelosti namijenjen liječenju dvanaestogodišnjeg Maura Baraka, koji boluje od teške i rijetke bolesti. 

Iza dvanaestogodišnjeg Maura Baraka već je nekoliko operacija, a osim s teškom i rijetkom bolesti Mauro i njegova obitelj bore se i s HZZO- om, koji ne pokriva dječakove operacije.  


Mauro boluje od kongenitalne pseudoartroze tibije i fibule, zbog koje mu se ne okoštava potkoljenica, a kako ga čeka nova skupa operacija u pomoć su mu priskočili Grobnički dondolaši. 

Njihov je humanitarni kalendar ove godine tiskan u tisuću primjeraka i prodavao se je po cijeni od 50 kuna, a donacije su se prikupljale u putem Facebook stranice. Tako je prikupljeno ukupno 43 350 kn, a iznos je u cijelosti namijenjen dječakovu liječenju.


“Mi smo prodali 867 kalendara i zahvaljujem se svima koji su se uključili. Kalendari su išli u sve dijelove svijeta i tako smo prikupili 43 350 kuna”, poručio je Frenki Fućak, inicijator akcije, zahvalivši svim pojedincima i sponzorima, koji su na bilo koji način pomogli akciju.

“Veliko hvala svima koji se odazvali akciji i kupili kalendar te tako podržali divnu akciju Dondolaša, u koju je uloženo puno truda. Nismo se nadali takvom iznosu. Moje hvala je premalo u odnosu na ono što su napravili za naše dijete i što su već sedam godina uz nas i što nam pomažete da se uspješno liječi. Borimo se sa sustavom, ali naš Mauro je već pobijedio jer ima toliko dobrih ljudi uz sebe koji nisu dozvolili da ostanemo sami”, poručila je emotivna Ines Hrelja Barak, Maurova majka. 

“Akcija je počela entuzijazmom nekolicine, a na kraju je prerasla u lavinu dobrote. Osamdesetak velikih i tridesetak malih Dondolaša u akciju je krenulo dušom i srcem. Drago nam je da smo pomogli. Veliko hvala svima”, rekao je Robert Reljac.

Prikupljenom iznosu pridodano je još gotovo pedeset tisuća kuna, koliko je preostalo i preusmjereno iz druge humanitarne akcije pa se iznos prikupljen za Maura popeo na 92 981 kn, što je dovoljno za petu operaciju u Beču.