Čavle 28. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Dovršena treća faza sanacije fasade čavjanske škole

Dovršena treća faza sanacije fasade čavjanske škole
Završeni su radovi na obnovi fasade na Osnovnoj školi Čavle, čija ukupna vrijednost prelazi 141 tisuću eura

Općina Čavle i Primorsko-goranska županija kraju su privele hvalevrijedan projekt obnove fasade čavjanske škole, ukupno “težak” više od 141 tisuće eura. Nakon dovršetka treće faze, vrijedne 53 tisuće eura, školu su danas, u društvu ravnateljice OŠ Čavle Tanje Stanković, obišli predstavnici Općine i PGŽ.


“Sve faze prošle su besprijekorno, u rokovima. Počinjalo se u srpnju, završavalo u kolovozu. Zadovoljni smo i kvalitetom izvedenih radova. Dogradnjom škole bilo je vidljivo da treba riješiti fasadu starog djela, što zbog estetske vizure, što zbog energetske učinkovitosti. Drago mi je da su PGŽ i Općina Čavle prepoznale naše potrebe. Sada imamo impozantnu cjelinu, estetski lijepu i ugodnu školu u koju naši učenici s veseljem dolaze i tu rado borave”, rekla je Stanković.

“Osim što škola izgleda lijepo djeci će biti ugodnije a Županiji će biti niži računi. Tako da je svima dobro, svi su sretni i zadovoljni. Riječ je o velikim ulaganjima, a potrebe su velike diljem županijskog područja. Općina je stoga investiciju pratila u jednakom omjeru. Svako je dao oko 70 tisuća eura i napravili smo ogroman posao”, kazala je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle..


“Prije točno pet godina, na današnji dan, smo završili dogradnju Osnovne škole Čavle, a evo danas je završena nova fasada”, podsjetila je resorna pročelnica Edita Stilin, istaknuvši kako je Primorsko-goranska županija tijekom ljeta imala radove na gotovo 50 objekata, škola i učeničkih domova. 

“Kada morate razmišljati o gotovo 150 objekata samo u školstvu teško je odrediti tko je prvi na programu za obnovu, ali kad uskoči jedinica lokalne samouprave posao je puno lakši. Tako je bilo i ovdje gdje se ukazala potreba za obnovom fasade koja je još iz 1965. godine”, naglasila je zamjenica župana Marina Medarić.


Podsjetimo, u prvoj fazi obnovljeno je južno pročelje, u drugoj je sanirano pročelje i glavni ulaz, dok je treća faza obnove obuhvatila zbornicu, učionicu za tehničku kulturu i informatiku te dio sportske dvorane.