Čavle 7. lipanj 2019.

Drugi “Dani zdravja na Čavji”

Drugi “Dani zdravja na Čavji”
Besplatni preventivni pregledi, liječnička savjetovanja i zabavni program obilježit će 2. Dane zdravja na Čavji, koji će se održati ove subote iza Doma kulture. 

Općina Čavle i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ po drugi puta zajedničkim snagama organiziraju “Dane zdravja na Čavji”.


Kako bi građane potaknuli da razmisle o svom trenutnom zdravlju organizatori su osigurali besplatne preventivne preglede (skrining osteoporoze, preglede madeža s ciljem ranog otkrivanja melanoma, pregled očnog tlaka) kao i savjete poznatih liječnika, nutricionista, stomatologa, psihologa i veterinara. Ovaj dan je ujedno i dan zajedničkog druženja mještana svih dobnih skupina.

U subotu 08. lipnja u 10:00 u centru Čavje (iza Doma kulture) na drugoj javnozdravstvenoj akciji će se odvijati mjerenje krvnog tlaka i šećera (Crveni križ), provjera očnog tlaka (Poliklinika Laser Ri), liječnička savjetovanja, savjetovanja veterinara te djeljenje edukativnih brošura. 


Djeca iz vrtića radit će zdrave slastice (kolači,sladoled) a za sve prisutne besplatno će se dijeliti srdelice. U akciji će sudjelovati i Eli zumba, udruga Mirakul (joga), Društvo sportske rekreacije Karolina 3,2,1, koja će postaviti poligon na kojem će se takmičiti i za to biti nagrađena djeca vrtićke dobi, a bit će tu i brojne sportske udruge koje će prezentirati svoje sportove.

U zabavnom dijelu nastupit će djeca iz udruge Rivoice, učenici OŠ Čavle, klinci iz vrtića Čavlić, Klapa Korezin, Veronika Kamenar i Rino Petrović. Voditelj programa bit će Neno Pavinčić.

Pridružite nam se s ciljem podizanja zdravstvene osviještenosti stanovništva i stvaranja zajedničke pozitivne energije za zdravlje, poručuju organizatori.