Čavle 13. svibanj 2018.

Dvjestotinjak biciklista na Proljetnoj biciklijadi Grobnik

Dvjestotinjak biciklista na Proljetnoj biciklijadi Grobnik
Brojni ljubitelji rekreacije na dva kotača okupili su se jutros iza Doma kulture Čavle, odakle je startalo 9. izdanje Proljetne biciklijade Grobnik. Organizatori su pripremili tri rute, a najzanimljivija je i ove godine bila “Utrka za grobničku kobasicu”.
 
Jedinstvenim vijencem od grobničkih kobasica okitili su se Saša Vidović i Davor Pikulić, dvojac koji je prvi savladao uspon u Grad Grobnik, dok je treće mjesto pripalo Tomislavu Peraniću. “Utrka za grobničku kobasicu” bila je veliko finale sportske rute, koja se vozila u sklopu današnjeg 9. izdanja Proljetne biciklijade Grobnik.
 
Osim sportske rute, duge 25 kilometara, organizatori su za dvjestotinjak sudionika, koliko ih se je okupilo iza Doma kulture na Čavlima, pripremili i rekreativnu (22 km), odnosno obiteljsku rutu (10 km). 
 
9. Proljetnu biciklijadu Grobnik zajedničkim su snagama organizirali Biciklistički klub Grobnik i Turistička zajednica Općine Čavle, uz pomoć Općine Čavle.
 
“Cilj biciklijade je promocija i predstavljanje našeg kraja kao poželjne cikloturističke destinacije. Imamo što pokazati i možemo se ponositi našim krajem”, rekao je Hrvoje Brnelić iz BK Grobnik.
 
“Naš kraj je, zbog položaja, idealan za bicikliranje za sve dobne skupine pa čak i one najmlađe. To je jedno od najidealnijih područja na Kvarneru za sve zaljubljenike u biciklizam”, naglasio je Ivan Salamon, direktor TZO Čavle.
 
Gro Alps Bike Maraton
 
Svibanj na Grobnišćini s punim pravom može nositi epitet biciklistički. Naime, 26. i 27. ovog mjeseca održat će se Gro Alps Bike Maraton. U sklopu rekreativnog biciklističkog maratona sudionici će proći cijelu Grobnišćinu, a moći će birati između tri rute duge 29, 47 i 82 kilometra, s 450, 1250 i 2200 metara visinske razlike.