Čavle 8. svibanj 2024. K.V.

Eko Magični šešir i ovog proljeća na Čavlima

Eko Magični šešir i ovog proljeća na Čavlima
U bogatom programu Proljeća na Čavji i ove godine našao se dan posvećen djeci i mladima. 

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta u kojem su Čavle prvi put ugostile Magični šešir, ove godine povećat će se broj radionica i aktivnosti posvećenih najmlađima.

Cijela manifestacija održat će se u tonu zaštite okoliša te brige i očuvanja prirode pa će tako veliki broj radionica biti upravo na temu održivosti, recikliranja, ponovne potrebe i edukacije mladih kako svakodnevno pridonijeti smanjenju zagađenja.

Širko, veseli i zabavan šešir iz kojeg se može “izvući” bezbroj aktivnosti, već je obišao Osnovnu školu Čavle i kroz sportski eko poligon učio razvrstavati otpad te kroz zabavni kviz pokušao usaditi održive navike u raznim životnim situacijama. Širko je jučer posjetio i Dječji vrtić Čavlić gdje je mališanima pokazao kako se rade eko bombice koje će zazeleniti okoliš vrtića i igrališta.


Navedene aktivnosti su priprema za glavni događaj, a to je Eko Magični šešir u Čavlima, koji će se održati u subotu 25. svibnja s početkom u 16 sati.

“Očekuju vas ekološke, sportske, edukativne, zabavne i kreativne radionice, a predstavit će se i bojanka Širko ekolog! Uvijek atraktivni dvorci na napuhavanje, oslikavanje lica te kutak za najmlađe (0 - 3 godine) svima će biti na raspolaganju”, najavljuju organizatori.

Ulaz je besplatan, a sve aktivnosti su vođene od osoba s iskustvom u radu s djecom.

Projekt organiziraju Društvo sportske rekreacije Kvarner i Turistička zajednica općine Čavle, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te pokroviteljstvo Općine Čavle, Primorsko-goranske županija i JGL d.d.

Više informacija dostupno je na Facebooku i internet stranici