Čavle 9. lipanj 2018.

"Fešta od zdravlja" okupila brojne Grobničane

"Fešta od zdravlja" okupila brojne Grobničane
Sjajan odaziv mještana, dobra zabava, fina hrana i naglasak na zdravlje, najkraći je rezime premijernog izdanja “Dana zdravja”, što su ga na Trgu hrvatskih branitelja zajedničkim snagama organizirali Općina Čavle i Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

Da briga za zdravlje može biti zabavna pokazali su danas brojni Grobničani, okupljeni na Trgu hrvatskih branitelja, iza Doma kulture na Čavlima. U sklopu prve manifestacije- “Dan zdravja” zainteresirani su na jednom mejstu mogli obaviti različite preventivne preglede, educirati se o zdravom načinu života, izmjeriti tlak i šećer te dobiti savjete različitih specijalista, poput neurologa, fizioterapeuta, psihologa, stomatologa, nurticionista pa čak i veterinara.

Ženski zbor Korezin i Veronika Kamenar, u pratnji Rina Petrovića na gitari, pobrinuli su se da Grobničani preglede ne obavljaju u tišini, a Kulturno umjetničko društvo Zvir i Plesni centar Sirius rasplesali su okupljene.

Program je vodio Davor Jurkotić, a organizatori su "pripazili" i da nitko kući ne ode gladan ni žedan. Podijeljeno je tako gotovo tristo porcija srdelica i nezaobilazne palente kompirice, dok je za deserte bila zadužena Udruga Vidov san.

Svoj su doprinos dali i najmlađi, kako nastupima u zabavnom dijelu programa tako i pripremom zdravih poslastica, a u hvalevrijednu su se javnozdravstvenu akciju uključili i mali odbojkaši i odbojkašice, baš kao i OPG-ovci, koji su se predstavili sa svojim proizvodima.

“Dani zdravja na Čavji” traju sve do 10. srpnja, do kada se svi zainteresirani mogu prijaviti za preventivne preglede (skrining osteoporoze i preglede madeža s ciljem ranog otkrivanja melanoma).