Čavle 1. travanj 2017.

Formula 1 stiže na Grobnik 2020.

Formula 1 stiže na Grobnik 2020.
Velika nagrada Hrvatske 2020. će se naći u kalendaru prestižnog natjecanja koje Grobničani sanjaju desetljećima. Novi asfalt što će ga u srpnju dobiti grobnička ljepotica uvod je u niz velikih ulaganja koje čekaju Automotodrom Grobnik u naredne tri godine, kako bi sve bilo spremno za dolazak Formule 1.

Čelni ljudi FIA Formula One World Championshipa proteklih su dana boravili u Hrvatskoj. U Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali: Chase Carey prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, sada u funkciji počasnog predsjednika, predstavnici američke tvrtke Liberty Media, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, državna tajnica za sport Janica Kostelić, a o značaju sastanka dovoljno govori podatak da je istom prisustvovala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Delegacija FIA-e i Liberty Medije jučer su boravili na Kvarneru. Obišli su grobničku pistu, gdje su sastali s predstavnicima Automotodroma Grobnik, ali i Rijeku i Opatiju.  

Ne treba posebno naglašavati što će za Grobnik, koji je davnog 17. lipnja 1990. godine ugostio posljednju utrku svjetskog prvenstva motociklista, značiti dolazak Formule 1. No, spektakularno će natjecanje biti veliki poticaj za čitavi Kvarner, ali i Hrvatsku, čije će ljepote još jednom obići svijet.

Cijela priča možda zvuči prilično nevjerojatno. No, njen najvažniji dio ostavili smo za sam kraj, a to je današnji datum.