Čavle 27. ožujak 2024. TZO Čavle/Ri Prsten

Frankopanski Uskrs Kaštel će napuniti dobrom energijom

Frankopanski Uskrs Kaštel će napuniti dobrom energijom
Uskrsni ponedjeljak još jednom donosi atraktivno događanje u Gradu Grobniku - Frankopanski Uskrs

Jedno od najzabavnijih događanja - tradicionalni Frankopanski Uskrs u Kaštelu i ove će godine ponuditi jedinstveni doživljaj na prekrasnoj lokaciji Kaštela Grobnik, u organizaciji Općine Čavle i TZO Čavle.


Manifestacija, koja ima humanitarni predznak, održat će se 1. travnja, s početkom u 14:00, a potrajat će sve do 17:00. Nakon otvaranja vrata Kaštela u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent, kojem će posebnu draž dati najveći šišer u povijesti Grobnika, dugačak čak 17 metara, koji će se svečano rezati u 14:30. Posebnom sabljom šišer će prerezati svjetska prvakinja u boćanju Nikol Belasić i Lara Zagorac, europska prvakinja u brzopoteznom šahu. Uslijedit će podjela šišera i čaja, a tom će se prilikom prikupljati donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Ane Jurčić.


Poseban dan na Grobniku obilježit će sjajan i raznovrstan program. Održat će se tako nastup Plesne grupe Sirius, kao i zabavni kviz “Razvali pinjatu znanjem”, tu su i “Uskrsna zavrzlama” uz potragu za zlatnim jajem, kao i uskrsni slamnati poligon “Kokošinjac“, kreativna dječja radionica te mala izložba uskrsnih pisanica. Ispred Kaštela će se smjestiti atraktivni drveni vrtuljak i kovač te prigodni foto kutak.