Čavle 30. ožujak 2024. K.V.

Frankopanski Uskrs zbog loše prognoze u dva dijela

Frankopanski Uskrs zbog loše prognoze u dva dijela
Jedinstveni Frankopanski Uskrs u Kaštelu zbog najave lošeg vremena održat će se u dva dijela

Zbog najavljenih vremenskih neprilika organizatori Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu - Općina Čavle i TZO Čavle tradicionalno će događanje razdvojiti na dva dijela.

Prvi dio će se održati u ponedjeljak 1. travnja s početkom u 14 te će potrajati do 16 sati, a ponudit će izložbu uskrsnih pisanica i dječju radionicu te igraonicu u prostoru Galerije. Djeca će tako uživati uz zatvorenom i toplom prostoru.

Drugi dio manifestacije će se održati u nedjelju 7. travnja, na Mali Uskrs, od 14 do 17 sati. Započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati. U atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kojem će posebnu draž dati najveći šišer u povijesti Grobnika, dugačak čak 17 metara, koji će se svečano rezati u 14:30 sati. Sabljom će ga prerezati svjetska prvakinja u boćanju Nikol Belasić te Lara Zagorac europska prvakinja u brzopoteznom šahu. Nakon rezanja uslijedit će podjela šišera. 


Drugi dan će obilježiti i raznovrstan program. Nastupit će Plesne grupe Sirius, a u tri će se navrata odvijati zabavni kviz “Razvali pinjatu znanjem”. Dva će se puta održati “Uskrsna zavrzlama” uz potragu za zlatnim jajem, a okupljenima će na raspolaganju biti i uskrsni slamnati poligon “Kokošinjac”.

Ističemo kako će se kroz oba dana prikupljati donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Anje Jurčić pa će manifestacije ponovno imati i humanitarni karakter.