Čavle 5. kolovoz 2021.

Grobničani obilježili Dan pobjede i poklonili se žrtvama

Grobničani obilježili Dan pobjede i poklonili se žrtvama
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Grobnišćini je dostojanstveno obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Brojni Grobničani dostojanstveno su obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i poklonili se žrtvama. Misno slavlje u crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku služio je vlč. Ivan Friščić, nakon čega su položeni vijenci na grobničkim grobljima u Gradu Grobniku, Cerniku i Jelenju te ispred domova kulture Čavle i Dražice. 


Vijence su položili predstavnici UHDDR- a Grobnišćine, UHBDDR-a PGŽ, UDVDR- a Jelenje, kao i predstavnici Općine Čavle i Općine Jelenje, gosti iz prijateljske slavonske Općine Cernik. Isto su učinili i Karlo Balenović, kao izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda te Zlatko Mihelec, izaslanik primorsko- goranskog župana Zlatka Komadine. 


“Vijence tradicionalno polažemo u sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje. U prošlosti je bilo puno važnih trenutaka, ali ovo je najvažniji dan u našoj povijesti- dan kada je oslobođena Hrvatska”, poručio je Denis Čargonja, predsjednik UHDDR- a Grobnišćine.