Čavle 17. studeni 2022. Klaudio Vrančić

Grobničani se poklonili žrtvama, Vukovaru i Škabrnji

 Grobničani se poklonili žrtvama, Vukovaru i Škabrnji
Večer uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na Čavlima zapaljene svijeće i položeni vijenci

Grobničani su se večeras na Čavlima poklonili žrtvama Domovinskog rata, kao i žrtvi Vukovara i Škabrnje. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobljima u Cerniku i gradu Grobniku, a potom i na Trgu hrvatskih branitelja na Čavlima, gdje je svijećama formiran križ. Uz predstavnike braniteljskih udruga s područja Grobnišćine to su učinili i predstavnici Općine Čavle, kao i brojni mještani, a okupljene je potom u molitvi predvodio vlč. Ivan Milardović. 


“Plamen ovih svijeća i ovog križa dovoljno govori o Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Križ je simbol trpljenja, žrtve, muke, patnje, ali i pobjede. Mnogi branitelji darovali su sebe za slobodu naše Domovine. Večeras smo ovdje da zahvalimo Bogu i svim tim ljudima koji su darovali sebe, kao i njihovim obiteljima. Ovdje smo kako bismo im iskazali počast, kako bismo im rekli hvala. Grobnišćina na ovaj način iskazuje ljubav i poštovanje prema svim žrtvama Domovinskog rata, a osobito Vukovara i Škabrnje”, poručio je vlč. Milardović.


Tom su prilikom inicijatori hvalevrijedne akcije izrazili želju da se narednih godina Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zajednički obilježava na području čitave Grobnišćine.