Čavle 30. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Grobničan(i), unatoč kiši, velikog srca… za Macolu

Grobničan(i), unatoč kiši, velikog srca… za Macolu
Loše vrijeme protekle je subote desetkovalo publiku u Mavrincima, gdje je Grobničan ugostio Rudara. No, humanitarna akcija “Koga briga za Macolu” ipak je održana.

Nogometaši Grobničana protekle su subote po sve samo ne proljetnom vremenu svladali NK Rudar Trans Euro, čime su sezonu završili na visokom drugom mjestu i izborili kvalifikacije za plasman u Drugu ligu.


No, ono najvažnije ovog se puta nije odvijalo na terenu, niti na tribinama, već ispod njih, gdje je održana humanitarna akcija “Koga briga za Macolu”. NK Grobničan je donirao meso i piće, Dondolaši su kuhali gulaš, Palentari palentu, prodavale su se majice “Koga briga”, a sve za liječenje Dalibora Marušića.


“Parafrazirat ćemo malo onu staru poslovicu koja kaže da tko spasi jedan život, kao da je spasio čitav svijet. E, pa, tko je uplatio i jednu kunu u našoj akciji prikupljanja sredstava za Dalibora Marušića, kao da je uplatio čitav iznos. I baš zbog toga hvala svima koji su u subotu bili uz nas u Mavrincima. Mi idemo dalje, tijekom vikenda smo prikupili 9.300 kuna, još uvijek nismo došli do željenog iznosa, ali nismo niti daleko od njega pa sve vas koji se još niste uključili u akciju pozivamo da to učinite i unaprijed se zahvaljujemo, jer tko uplati jednu kunu, kao da je uplatio čitav iznos”, poručili su iz udruge “Koga briga”. 


A svi koji žele pomoći mogu uplatom na račun otvoren u PBZ, uz naznaku “Koga briga za Macolu”. Broj računa: HR 1023400091511186135, Swift Code PBZGHR2X