Čavle 5. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

Grobnička pivska fešta Kaštel ispunila dobrom energijom

Grobnička pivska fešta Kaštel ispunila dobrom energijom
Šesti su puta domom Frankopana u hektolitrima potekli tamni i svijetli specijaliteti majstora pivara

Brojni su “pivoljupci” u popodnevnim subotnjim satima pohodili drevni grobnički Kaštel i pivsku feštu u kojoj bi uživali i sami knezovi Krčki. Šesti su puta domom Frankopana u hektolitrima potekli tamni i svijetli specijaliteti majstora pivara. 


Žeđ posjetitelja ove su godine utažili: Brewtiga, Drivenik Brewery, King`s Brew, Pivovara Međimurski lepi dečki, Pivovara Morčić i Pivovara Podrum, a u pomoć je “crafterima priskočio i Caffe bar Centar sa svojom tekućom, “nepivskom” ponudom. 


Udruga Palentar, koja je Craft Fest organizirala uz pomoć Općine i Turističke zajednice, gladnima je ponudila tradicionalne domaće ali i "strane" delicije, a svima koji su poželjeli “desert” dostupna je bila ponuda suhomesnatih proizvoda i sireva OPG-ova Franjul i Frankulin. Da ni jedno osjetilo ne bude zapostavljeno pobrinuo se je “Old School Band”, svirkom zaokruživši lijepu grobničku priču.


U toj su priči uživali i šetači, njih oko stotinu i pedeset, koji su se istog dana okupili na Čavji i krenuli “hodeć do Grada Grobnika”. Tradicionalna je šetnja, baš kao i Craft Fest, bila dio ovogodišnje manifestacije “Proljeće na Čavji”.


Za sve koji su se kući poželjeli vratiti s uspomenom, ali i one koji pivu vole malo previše da bi se dan kasnije sjećali Craft Festa, organizatori su pripremili suvenir krigle. Uz to najsretniji posjetitelj kući je otišao s pršutom, glavnom nagradom na ovogodišnjoj tomboli.