Čavle 10. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Grobnička publika smijala se uz “Komušanje mozga”

Grobnička publika smijala se uz “Komušanje mozga”
Komedija "Komušanje mozga" Stojana Matavulja, povodom 28. godišnjice djelovanja Udruge žena operiranih dojki Nada iz Rijeke, nasmijala je publiku u Domu kulture Čavle

Pod motom “smijehom do zdravlja” Udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke na Čavlima je proslavila 28. godišnjicu djelovanja. Za smijeh je bio “zadužen” naš poznati glumac Stojan Matavulj, koji je na Grobnišćinu stigao sa svojom komedijom “Komušanje mozga”.


U zabavnoj predstavi koja više naginje stand-upu negoli klasičnoj monodrami duhoviti je Matavulj tečno i spretno “pretresao” brojne teme, od društva, politike, povijesti, kulture, ljubavi, braka... a nije se libio niti zasvirati. 


“Komušanje mozga” nešto više od sat vremena ispunilo je smijehom, a grobnička publika, na samome kraju, Dom kulture ovacijama i pljeskom. 

28. godina Udruge Nada - Rijeka


“28. godina dug je put, koji je počeo 1996. godine, uz veliki entuzijazam naše prve predsjednice Nadje Blašković-Morankić. Tim sitnim ali bitnim korakom progovorilo se o nečemu o čemu se nije govorilo u javnom sektoru. Danas okupljamo žene oboljele od karcinoma dojke te provodimo različite aktivnosti, od vježbanja, psihoterapija, edukacija, prevencije...”, kazala je predsjednica Udruge Ivana Lohinski Babić, koja je na samom početku pozdravila okupljene, zahvalivši svima koji pomažu rad udruge.