Čavle 23. veljača 2020.

Grobničke maškare u velikom finalu Riječkog karnevala

Grobničke maškare u velikom finalu Riječkog karnevala
Nekoliko stotina grobničkih maškara bilo je dio spektakularne Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci. Gradom su prošetale grajanske “Dvorske lude”, čavjanski “Steampunk”, Grobnički dondolaši i novoosnovane “Štrige”, a s Pašca je stigla “Nevera”. 

Nekoliko stotina maškara s Grobnišćine se danas spustilo na riječko Korzo, gdje je dalo svoj doprinos velikom finalu maškaranih događanja- Međunarodnoj karnevalskoj povorci.


Grobničane je predvodila Mesopusna kumpanija Grad Grobnik. Oko 150 Grajana se brojnoj riječkoj publici predstavilo s atraktivnom šarenom maskom- “Dvorske lude s pratnjom”. 


Svoje su mjesto u grobničkoj maškaranoj karavani imali i Paščani. Stotinjak članova Mesopusne kumpanija Pašac okupljenima je pokazalo kako izgleda “Nevera z Pašca”. 


Grobničkim dondolašima, zaštitnom znaku maškarane Grobnišćine, na Korzu su ove godine društvo radile novoosnovane “Štrige”, koje su debitirale s maskom “Riječka šetnica s uličnim performerima”. 


Impresivni grobnički niz završili su članovi Karnevalske grupe “Čavjanske maškare”. Više od 250 maškara na Korzo je stiglo s atraktivnom maskom “Grobnički Steampunk”.