Čavle 26. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Grobničke znamenitosti i delicije privukle brojne šetače

Grobničke znamenitosti i delicije privukle brojne šetače
Tradicionalna šetnja “Putovima Frankopana” jučer je u gradu Grobniku okupila šezdesetak šetača, koji su uživali u otkrivanju grobničkih znamenitosti, ali i degustiranju domaćih specijaliteta

“Putovima Frankopana” jučer su krenuli brojni šetači. Istoimena je šetnja u Gradu Grobniku okupila šezdesetak sjajno raspoloženih sudionika. 


Kako tradicija nalaže svi koji su prvi puta ulazili u Grad morali su “poljubiti” Babu, nakon čega je uslijedio obilazak drevnog frankopanskog Kaštela i interpretacijskog centra, kao i župne crkve sv. Filipa i Jakova te kapelice sv. Trojice.


Šetači su obišli i predivni vidikovac kod kapelice sv. Križa, gdje su uživali u jedinstvenom pogledu na Kvarner. A uživali su i na Imanju Frankulin, gdje ih je, na samom kraju besplatne šetnje, dočekala glazba, kao i ukusna okrjepa- domaći sirevi, rakije i likeri.


Tradicionalnu šetnju “Putovima Frankopana” je povodom ovogodišnje “Bartoje”, uz pomoć Općine Čavle, organizirala Turistička zajednica Općine Čavle. Proslava “Bartoje” večeras se nastavlja uz komediju “Disco baba”, sutra je na rasporedu “Bartojski kotlić”, a u nedjelju “Vertikalno lice Platka”.