Čavle 10. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Grobnički frankopanski advent- adventski duh jači od kiše

Grobnički frankopanski advent- adventski duh jači od kiše
Unatoč lošem vremenu u Kaštelu Grobnik svečano otvoren “Grobnički frankopanski advent”

Oblaci ni ovog vikenda nisu imali razumijevanja za čavjanske adventske planove No,“Grobnički frankopanski advent” večeras je ipak svečano otvoren u Kaštelu Grobnik. Adventski duh bio je jači i od kiše.


Nakon postrojavanja Frankopanske straže i čitanja proglasa okupljene su pozdravile tri dame- općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, direktorica Turistike zajednice općine Čavle Rea Čargonja i županijska pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić. 


U za ovu priliku natkrivenom dijelu božićnim lampicama osvijetljenog atrija zapjevao je zbor “Castrum”, a nakon njih i riječki “Whiteheadsi”. Za najmlađe je organizirana zanimljiva radionica u Interpretacijskom centru, a svoje je mjesto u Kaštelu pronašao i blagdanski foto kutak. Izostala dakako nije ni prigodna ugostiteljska ponuda pa se večerašnji dolazak u Kaštel najhrabrijima itekako isplatio. 


Grobnički frankopanski advent nastavlja se već sljedećeg vikenda uz brojna događanja u Kaštelu. Spomenuti svakako treba i ovogodišnji čavjanski novitet- “Advent po domaću”,  u sklopu kojeg su pojedini ugostiteljski objekti pripremili posebnu ponudu, a TZO Čavle prigodne nagrade za posjetitelje.