Čavle 8. prosinac 2022. K.V., foto: arhiva

Grobnički frankopanski advent počinje ove subote

Grobnički frankopanski advent počinje ove subote
Grobnički frankopanski advent ne priznaje loše vremenske prilike, što znači da će se u subotu, 10. prosinca, s početkom u 18 sati održati svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja popularne manifestacije. 

Organizatori su pripremili zaštitu od kiše i poseban ambijent te će sve biti spremno za drugo izdanje ovog adventskog događanja na Grobniku. Sve je počelo programom "Advent po domaću”, koji se već od 4. prosinca održava u ugostiteljskim objektima, uz posebnu ponudu i nagrade za posjetitelje.


U Kaštelu Grada Grobnika program će započeti postrojavanjem Frankopanske straže te proglasom, a onda nastaviti prigodnim riječima organizatora koji će, uz prisustvo uzvanika i publike, označiti Grobnički frankopanski advent svečano otvorenim. Svečani trenutak uveličat će i zbor Castrum koji će izvesti nekoliko skladbi, a program će se nastaviti koncertom popularnog rock banda Whiteheads. 

Sve će pratiti i bogata prigodna ugostiteljska ponuda, a za posjetitelje su pripremljena dva foto pointa od kojih će na jednom Foto Kurti omogućiti svim zainteresiranima da izrade jedinstvenu personaliziranu čestitku, bit će tu i atraktivne jaslice, uz još poneko iznenađenje. U vremenu od 18 do 20 sati u interpretacijskom centru će se održati dječja radionica te će tako na svoje doći i najmlađi.


Svakako je važna informacija da je uvedena posebna autobusna linija koja će 10. i 17. prosinca voziti na relaciji Čavle- Grad Grobnik s polaskom u 17:30 sati.

Podsjetimo, Grobnički frankopanski advent se održava u organizaciji TZO Čavle te Općine Čavle, uz podršku Primorsko- goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera, Gitone Kvarner, Mineral IGM, Automotodroma Grobnik, MK Kvarner te partnera Gospoje i projekta Putevima Frankopana. 

Detaljan program i satnicu događanja možete pronaći OVDJE