Čavle 18. ožujak 2016.

Grobnik, Kastav i Viškovo u talijanskim medijima

Grobnik, Kastav i Viškovo u talijanskim medijima
Šestero talijanskih novinara specijaliziranih za turizam danas je obilazilo riječki prsten. U Gradu Grobniku su posjetili stari frankopanski Kaštel i crkvu Sv. Filipa i Jakova.

Studijska grupa novinara iz Italije ovih dana boravi u Opatiji, u organizaciji TZ Kvarnera. Talijanski  novinari, iako primarno zainteresirani za wellness i spa turizam, iskoristili su priliku i obišli kulturne znamenitosti na području riječkog prstena. 

U Gradu Grobniku su, u pratnji domaćina, obišli crkvicu Sv. Filipa i Jakova te frankopanski Kaštel, a posjetili su i grobnički automotodrom. 

“Radi se o jako lijepom području, na kojem ima puno toga za otkrivanje. Jedan miks stilova u arhitekturi i bogata kulturno- povijesna baština. Vrijedi izdvojiti vrijeme i posjetiti ovaj dio. Stvarno je lijepo. Vrijeme nam je i danas izvrsno, ali mogu samo zamisliti kako izgleda ljeti. Preporučit ću ovaj kraj svima koji žele putovati,” rekla nam je Francesca Pace, s portala ilsole24ore, koja nije skrivala oduševljenje viđenim. 

Nakon Grobnika novinari su produžili prema Viškovu, gdje će obići rodnu kuću Ivana Matetića Ronjgova, a dan će Talijani završiti na Kastvu, obilaskom stare gradske jezgre.
 
Naša županija sve poželjnija destinacija

Talijanskim turistima ove godine, zbog stanja u svijetu i brojnih terorističkih napada, Grčka, Turska i zemlje sjeverne Afrike nisu poželjne destinacije. Velika je to prilika za hrvatska turistička odredišta.

“Talijani se okreću sve više prema Hrvatskoj. Dubrovnik i jug su i dalje na prvom mjestu, ali talijanski gosti sve više otkrivaju i našu županiju. Sjajno je što smo im mogli predstaviti razne sadržaje, gastronomske prirode, wellness sadržaje, smještajne kapacitete. Oduševljeni su kvalitetom, ali i cijenama,” rekla je Alenka Šuljić Petrc, koja je, u ulozi vodiča, s talijanskim novinarima danas obilazila Rijeku i riječki prsten. 

Talijanski novinari sutra će boraviti u Opatiji, nakon čega se vraćaju kući. No, rezultati njihova posjeta tek će se vidjeti. Sudeći po dojmovima o našem će se kraju lijepo pisati, a talijanski bi gosti uskoro mogli biti još brojniji.