Čavle 26. svibanj 2023. K.V.

Grobnik Outdoor Weekend razveselit će šetače i bicikliste

Grobnik Outdoor Weekend razveselit će šetače i bicikliste
U sklopu zajedničkog projekta Turističke zajednice Rijeke i Riječkog prstena- Rijeka Outdoor,  ljubitelje outdoor aktivnosti na Grobniku ovog vikenda čeka prava poslastica.

Subota, 27. svibnja, na Čavlima je rezervirana za povijesnu šetnju- “Mlikaričina staza”. Nakon okupljanja, koje je na rasporedu u 9 sati, ispred TZO Čavle, šetači će krenuti prema Hrastenici, gdje će prošetati predivnom stazom, nakon čega slijedi povratak na Čavle.  


Staza nije zahtjevna te je namijenjena za sve dobne skupine, a trajanje šetnje je oko 2 sata. Obavezna je adekvatna odjeća, obuća i voda, a sudjelovanje je besplatno uz prethodnu online prijavu. Prvih 90 prijavljenih šetača dobiti će i prigodan poklon.


“Grobnik outdoor weekend” nastavlja se u nedjelju, 28. svibnja, na Platku, gdje će na svoje doći biciklisti. Okupljanje je u 9:30 na parkiralištu Platak, a start je na rasporedu u 10 sati. Sudionici će proći srednje tešku rutu: Platak- Radeševo- Pribeniš- Kripanj- Platak, koja je duga 30 km s 800 m uspona. Organizatori su se pobrinuli za okrjepu, a biciklijada je besplatna, uz prethodnu online prijavu.