Čavle 27. rujan 2019.

Grobnišćina na stranicama prestižnog Lonely Planeta

Grobnišćina na stranicama prestižnog Lonely Planeta

Talijanski novinar Piero Pasini, koji piše za prestižni Lonely Planet magazin, danas je posjetio općinu Čavle. Pasini je razgledao Automotodrom i aerodrom, kapelicu sv. Križa i Kaštel Grobnik.

Piero Pasini, talijanski novinar “freelancer”, koji piše i za prestižni talijanski Lonely Planet magazin ovih dana boravi na Kvarneru. 


Osnovni razlog posjeta talijanskog novinara je Rijeka, koja će dogodine ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. 

“Želimo skrenuti pozornost na Rijeku, koja je u centru turističke regije, ali nije turistički grad. Smatram da Rijeka, koja i sama ima mnogo toga za ponuditi, poput gastronomije i muzeja, može biti polazna točka za razgledavanje različitih dijelova regije i to ne samo ljeti već kroz cijelu godinu”, naglašava Pasini. 


Upravo stoga njegovu je pažnju privukla i Grobnišćina, za koju je, kako kaže, saznao zahvaljujući iscrpnom istraživanju i planiranju, koje prethodi svakom njegovom tekstu.

“Pokušavam se držati planova, ali to mi ne polazi za rukom jer kada putuješ saznaš mnogo toga, vidiš i stvari koje nisi planirao posjetiti. Kod Grobnika me privukla činjenica da bi to mogla biti polazna točka za razgledavanje planinskog dijela, ali sada kad sam ovdje otkrio sam i ovaj predivni Kaštel, vidikovac te još mnogo toga,” rekao je Pasini. 


Uz stari frankopanski Kaštel Pasini je posjetio Automotodrom i aerodrom, a uživao je i u pogledu na Kvarner, koji se pruža s kapelice sv. Križa. Sutra će razgledati Opatiju, a  planira posjetiti i otoke. 

Grobnišćina će se tako, zajedno s Rijekom i okolicom, naći u popularnom Lonely Planet magazinu, što će zasigurno doprinijeti popularnosti našeg kraja među brojnim čitateljima prestižnog magazina.