Čavle 24. lipanj 2015.

"Hetero parada" na Grobniku

"Hetero parada" na Grobniku
Što se dogodi kad pripadnici LGBT zajednice organiziraju Gay paradu, koju huligani najprije žele napasti, a potom odluče uzvratiti istom mjerom? A sve to pod budnim okom naše policije…

“Hetero parada”, hit komedija Ri Teatra, napunila je i dobro nasmijala Dom Kulture na Čavlima. 

Predstava, koja je uvijek dobro primljena kod publike, premijerno je izvedena u travnju prošle godine, a od tada je redovito na repertoaru u riječkom Kulturnom centru Kalvarija. No, “Hetero parada” po mnogo čemu je drugačija od onog na što su gledatelji navikli. 

“To je jedna, ja je zovem “exitovska” predstava. Teatar Exit je prvi tako nešto počeo raditi u Hrvatskoj. Znači tri glumca, bez scenografije, bez rekvizita, bez kostima, na sceni uspiju predočiti sve ono što treba biti u predstavi,” naglasio je redatelj Bojan Lakoš.

A tri glumca: Tomislav Vičević, Hrvoje Zubčić i Jakov Horvat, malo su koga na Čavlima ostavili ravnodušnim. 
 
Paradom protiv parade

Radnja “Hetero parade” smještena je u grad Rijeku, gdje tri člana LGBT zajednice organiziraju Gay pride, a u isto vrijeme trojica huligana pripremaju napad na paradu. Sve to prate tri policajca, koji osiguravaju paradu. Dolazi do preokreta u kojem huligani odluče uzvratiti istom mjerom i na istom mjestu, u isto vrijeme, organizirati svoju, Hetero paradu. Zavrzlama je nezaobilazna, kao i humor. 

Spomenuta trojica glumaca igraju svih devet uloga, uspješno ih mijenjajući iz scene u scenu.

Dinamična komedija na Grobnik je stigla kao dio Festivala pučkog teatra, koji se od 19. do 26. lipnja održava na Čavlima i u Omišlju.

“Hetero parada” gostovala je i u Bribiru, u sklopu Vinodolskih ljetnih večeri te na Trsatu, kao dio Ljeta na Gradini.