Čavle 24. srpanj 2020.

Hodanje, streličarstvo, disc golf, jahanje... na Platku

Hodanje, streličarstvo, disc golf, jahanje... na Platku
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije i KŠR Gorovo i ovog će vikenda ponuditi doista brojne sadržaje.

Od početka lipnja, tako je svakog vikenda, a i bit će sve do kraja rujna te se festival prometnuo u jednu od rijetkih konstanti u vrijeme kada se odgađaju ili otkazuju brojna događanja.


U subotu 25. srpnja na svoje će doći poklonici nordijskog hodanja i pješačenja jer se, u suradnji s KŠR Gorovo, organizira pohod laganom stazom dužine 7 km, u trajanju od cca 2 sata, a početak je zakazan za 11 sati. Prijave će biti na info punktu prije samog starta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost. 
 
Nedjelja 26. srpnja je dan kada će Platak ponuditi brojne aktivnosti od kojih neke i premijerno. Osim streličarstva (partner SK Ajkule Rijeka), jahanja konja (partner Ranč Angeli Bregi) i Decathlon zone s brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima, održat će se prezentacija nordijskog hodanja te izuzetno atraktivnog disc golfa (u suradnji s Disc golf klubom Eagle) tijekom koje će zainteresirani moći doznati detalje ali i isprobati ovu sve popularniju aktivnost. Osim svega navedenog, organizator priprema premijeru novih atraktivnih zabavnih sadržaja koji će, vjerujemo, uskoro postati nezaobilazan dio aktivnosti na Platku. Prijave će biti na licu mjesta, a aktivnosti će krenuti u 11 sati. 


Platak će tako i ovog vikenda zasigurno biti mjesto susreta brojnih ljubitelja aktivnosti u prirodi, kako je već to postalo znakovito za festival i omiljeno izletište.