Čavle 28. travanj 2023. K.V.

Hodeć do Grada Grobnika i “Craft Festa” ove subote

 Hodeć do Grada Grobnika i “Craft Festa” ove subote
S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu za 1. svibnja šetnja će se ipak održati sutra, a “začiniti” će je craft pive renomiranih pivara

“Ove subote, 29. travnja  pozivamo sve na šetnju koju smo nazvali Hodeć do Grada Grobnika. Šetnjom promoviramo Čavle i Grad Grobnik kao destinaciju koja nudi obilje šetnica s prekrasnim pogledom te kulturno povijesnim sadržajima. S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu za planirani datum šetnje, 1. svibnja; prebacujemo istu za sutra, 29. travnja kada ćemo šetnju „začiniti“ craft pivama renomiranih pivara iz cijele Hrvatske s obzirom na to da dolazimo na manifestaciju 5. po redu Craft Fest Grobnik”, poručuje Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle.


Polazak je u 16 sati ispred ureda Turističke zajednice Općine Čavle. Šetnja je rekreativno interpretativnog karaktera namijenjena za sve dobne skupine. Planirani dolazak u Kaštel Grada Grobnika je oko 17:30 sati kada će šetači obići drevni Frankopanski Kaštel, posjetiti multimedijalni centar na kulturno povijesnoj ruti Putovima Frankopana. 

“Pozivamo sve ljubitelje outdoor aktivnosti da ponesu primjerenu odjeću i obuću te dovoljno tekućine i pridruže nam se u besplatnoj šetnji. Svim šetačima bit će osiguran i autohtoni obrok- palenta kompirica i Grobnički sir”, naglašava Čargonja.


Nakon šetnje, sudionici će druženje moći nastaviti u Kaštelu na Craft Festu Grobnik, gdje je ulaz također besplatan. Povratak je moguć pješice (po istom putu) ili redovnom autobusnom linijom 15 Autotroleja u 20:15 i 21:35 iz Grada Grobnika za Čavle s vezom za Rijeku.

“Na blagdan Sv. Filipa i Jakova u ponedjeljak, 1. svibnja ostaje dio planiranog programa neovisno o vremenu. Započeti ćemo budnicama uz pratnju puhačkog orkestra Glazbeno društvo Spinčići u 9 sati u Čavlima, zatim 9:15 na Krenovcu te naposljetku i u Gradu Grobniku, nakon čega će uslijediti podjela prvomajskog fažola u drevnom Kaštelu Grada Grobnika”, zaključuje Čargonja.