Čavle 8. lipanj 2018.

Hrastenica ugostila smotru najboljih europskih boćarica

Hrastenica ugostila smotru najboljih europskih boćarica
Najbolje boćarice starog kontinenta okupile su se na Hrastenici, gdje je svečano otvoren 14. Kup europskih prvakinja u boćanju. Ždrijeb je u četvrtfinalu domaćinu- Čavle Školi boćanja suprotstavio turski Hasanaga Toki GSK.

14. izdanje Kupa europskih prvakinja u boćanju na Hrastenici je okupilo osam najboljih europskih ekipa: Bievre Isere (Francuska), Hasanaga Toki GSK (Turska), Bocciofila Buttrio (Italija), Krim Ljubljana (Slovenija), Altina Beograd (Srbija), CB Rocher (Monako) te hrvatske predstavnike BK Komižu i domaćine- BK Čavle Školu boćanja.

Svečano otvorenje smotre najboljih europskih boćarica u Boćarskom domu na Hrastenici nastupima su uveličali vokalna skupina Kulturno umjetničkog društva Zvir i Plesna skupina Porto Ri, a goste iz europskih zemalja posebno je impresionirao dolazak atraktivnih Grobničkih dondolaša.
 
Sport koji ne smijemo izgubiti

14. Kup europskih prvakinja u boćanju organizira Boćarski klub Čavle Škola boćanja, uz pomoć Općine Čavle, Primorsko- goranske županije, Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog saveza Primorsko- goranske županije.

“Izrazita je časti i zadovoljstvo imati ovako divno natjecanje. Zahvaljujem Školi boćanja koja je sve predivno organizirala. Kada su nas pitali želimo li biti domaćini ovog prestižnog natjecanja nismo previše razmišljali, odmah smo pristali. Prvenstveno zbog djece, da vide ovaj predivan sport i da mu damo pažnju koju zaslužuje, da naučimo našu djecu na sport koji je oduvijek tu i koji ne smijemo izgubiti”, naglasila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić, kojoj je pripala čast da baci prvu boću i tako otvori natjecanje.

Okupljene su pozdravili i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i član Izvršnog odbora Svjetske boćarske federacije Denis Peršić te Henri Escallier, dopredsjednik Europske boćarske federacije.
 
Čavle Škola boćanja protiv Hasanaga Toki GSK-a

Po završetku svečanog otvaranja održan je ždrijeb, koji je u četvrtfinalu domaćinu- Čavle Školi boćanja suprotstavio turski Hasanaga Toki GSK. Od ostalih parova sastaju se Komiža i Bocciofila Buttrio, BIevre Isere i Altina te Krim i Rocher. Četvrtfinalni susreti igraju se sutra ujutro, dok su polufinala na rasporedu od 16 sati, a finale se igra nedjelju u 11 sati.