Čavle 18. ožujak 2018.

Hrvatska stvarnost duhovito opisana u jednom taksiju

Hrvatska stvarnost duhovito opisana u jednom taksiju
“Taksimetar”, hit komedija Teatra Exit, sinoć je gostovala u Domu kulture na Čavlima. Brojni hrvatski problemi, vješto smješteni u jedan taksi, nasmijali su grobničku publiku.

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo, sinoć je vidjela publika okupljena u Domu kulture na Čavlima.


U nagrađivanoj predstavi, nastaloj po tekstu Gorana Vojnovića, uz režiju Matka Raguža, sjajni glumački dvojac Zijad Gračić i Robert Budak oduševio je oko 450 gledatelja, koliko ih se okupilo na Čavlima. Iskusni taksist Gračić i mladi Budak, koji vješto tumači različite likove koji se voze u taksiju, u stominutnoj komediji duhovito opisuju hrvatsku svakodnevicu i brojne socijalne probleme.


Grobnička kazališna priča nastavit će se 30. ožujka, kada u domu kulture Čavle gostuje hit komedija Satiričkoga kazališta Kerempuh- “Ustav Republike Hrvatske”.