Čavle 10. rujan 2023. Vjeko Alilović

Hrvatski olimpijski dan obilježen u sjajnoj atmosferi

Hrvatski olimpijski dan obilježen u sjajnoj atmosferi
Festival sportske rekreacije 2023. završio je svoje proljetno- ljetno izdanje u velikom stilu. U sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na Platku se održao sjajan rekreacijsko- sportski program, koji je okupio veliki broj sudionika. Vrijeme je bilo savršeno za boravak u prirodi- sunčano s vjetrom koji je osvježavao, ali nije pomutio planove organizatora.

Hrvatski olimpijski dan započeo je intoniranjem olimpijske himne nakon koje su prigodne riječi okupljenima uputili predsjednik Saveza saveza sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ Mladen Pokrajčić, izaslanik župana i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te u ime HOO Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini.


Program je započeo MM Treningom, popularnog Marija Mlinarića, u kojem su sudjelovali vježbači svih generacija pristigli iz cijele Hrvatske, a treningu je, kao i cijelom današnjem programu, sjajan ritam davao raspoloženi DJ Luca Montecchi. 

Nakon vježbanja započele su brojne aktivnosti. Na svoje su rute tako krenuli nordijski hodači, planinari i biciklisti. Igrala se košarka i nogomet, okupljeni su se okušali u streličarstvu i jahanju konja, dok su posebno atraktivne bila prezentacije air badmintona i SUP-anja.


Na posebnim punktovima su se predstavili i Društvo Crvenog križa PGŽ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo programom "Živjeti zdravo", a veselo je bilo na sportskom poligonu za djecu i olimpijskim radionicama za djecu u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije. GSC Platak je ponudio "Dan otvorenih vrata" pa su svi zainteresirani po promotivnim cijenama uživali u korištenju sportskih terena, vožnji bicikala i autića na pedale, skakanju na trampolinu i brojnim drugim aktivnostima. 
    

Organizatori Hrvatskog olimpijskog dana su Savez sportske rekreacije "Sport za sve PGŽ" i KŠR Gorovo, sa suradnicima i partnerima, a to su: Hrvatska olimpijska akademija, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Hrvatski badminton savez, Društvo Crvenog križa PGŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Goranski sportski centar, agencija Omnes, Savez školskih sportskih društava PGŽ, Udruga Žmergo, Streličarski klub Ajkule Rijeka, Ranč Angeli Bregi, Planinarsko društvo Kamenjak, MM Trening- Mario Mlinarić, Udruga centar za okolišno i javno zdravlje, VOP SUP Team i BK Grobnik.