Čavle 7. srpanj 2022. K.V.

“Izazov i zadovoljstvo je raditi na prosperitetu svog kraja”

“Izazov i zadovoljstvo je raditi na prosperitetu svog kraja”
Rea Čargonja nova je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čavle. U kratkom nam je razgovoru otkrila ponešto o sebi, ciljevima i planovima za daljnji razvoj TZO Čavle.

Što nam možete reći o novoj direktorici TZO Čavle?

Rođena sam 2. siječnja 1995. godine u Rijeci, živim u Čavlima. Završila sam specijalistički diplomski stručni studij na Veleučilištu u Rijeci i stekla naziv stručne specijalistice poduzetništva. Moje najveće ljubavi su obitelj, životinje i sport, stoga svaki slobodan trenutak najviše volim provesti u prirodi sa svojim psima i aktivno ga iskoristiti.

Čavjanska Turistička zajednica za vas nije nepoznanica?

Svoje prve “poslovne korake” napravila sam baš u Turističkoj zajednici općine Čavle, gdje sam odradila srednjoškolsku praksu, zatim nastavila rad kao student. Pozitivno iskustvo i lijepa sjećanja dovela su me natrag gdje sam i krenula. 

No, ovog puta sa znatno većim ovlastima?

Isti posao sada iz druge perspektive nosi mnoštvo mogućnosti ali i odgovornosti te se nadam da ću svojim radom vrlo brzo opravdati povjerenje koje mi je ukazano. 


U međuvremenu ste uspjeli sakupiti prijeko potrebno iskustvo?

Naravno. Ulovila sam se u koštac s organizacijom raznih manifestacija i financijsko- računovodstvenih poslova, završila nekoliko edukacija o marketingu i brendiranju i drago mi je da jesam! Smatram da sam si time stvorila široku lepezu raznovrsnih poslova i stvorila dobar temelj za ovo radno mjesto. 

Što bi iz vašeg životopisa posebno istaknuli?

Petogodišnji rad kao stručni suradnik na projektu “Sva lica Platka” predstavlja uistinu vrijedno i korisno iskustvo.  Naime, kao koordinator svih članova provedbenog tima i voditelj volontera i medija (društvene mreže, press, komunikacijski kanali) oblikovala sam vještine koje će mi pomoći okupiti dionike javnog, privatnog i civilnog sektora. 

A vaši ciljevi?

Osnovni cilj svake Turističke zajednice je unapređivanje turističke ponude i sadržaja te promoviranje turističkog proizvoda. U skladu s tim radit ću na isticanju svih resursa na području Općine, istovremeno njegujući kulturnu baštinu i tradicijske vrijednosti. 


Što možemo očekivati od TZO Čavle u budućnosti? 

U budućnosti ideja ima mnogo, posla još više ali svakako će biti novih programa i manifestacija jer se moramo prilagoditi očekivanjima turista, naših mještana i sumještana. Jednako je važan kontinuitet, očuvanje tradicije i starih običaja. Ono što je uspješno i po čemu smo poznati nema razloga mijenjati, već samo nastaviti implementirati s još jačim sjajem. Prostora za poboljšanje uvijek ima, pogotovo u marketinškom aspektu. Želja mi je pozicionirati naše Čavle na vidljivije mjesto turističke karte Hrvatske prvenstveno kao destinaciju za one željne avanture, adrenalina i prirodne ljepote- to su resursi koje imamo i potrebno ih je maksimalno iskoristiti kao osnovu za daljnji razvoj turizma, a onda sve ostalo.  

I poruka za kraj?

Drago mi je što se vraćam na svoje prvo radno mjesto, na mjesto gdje sam krenula učiti i stvarati. Istodobno je veliki izazov i iznimno zadovoljstvo što ću raditi na prosperitetu mjesta u kojem sam odrasla i živim. Velika je prednost što poznajem Grobnišćinu, njene običaje, ljude i kulturu i želja mi je da u suradnji s Općinom Čavle, gospodarskim subjektima koji djeluju na području Općine i mještanima dosegnemo zajednički cilj.  Veselim se nadolazećem životnom periodu i novim izazovima.