Čavle 31. ožujak 2018.

Jedan Ustav, četvero susjeda i brojne duhovite situacije

Jedan Ustav, četvero susjeda i brojne duhovite situacije
“Ustav Republike Hrvatske”, izvrsna hit komedija Satiričkog kazališta Kerempuh, redatelja Vinka Brešana, sinoć je gostovala u dobro popunjenom Domu kulture na Čavlima.

Polako, ali sigurno Grobnišćina je “izrasla” u ozbiljnu kazališnu destinaciju. Brešanovim “Ustavom republike Hrvatske” jučer je nastavljen uspješan grobnički kazališni niz, u sklopu kojeg su, u Domu kulture na Čavlima, proteklih godina gostovale brojne izvrsne predstave. Prepoznala je to i kazališna publika, koja na Grobnik redovito stiže iz svih krajeva naše županije.


“Ustav Republike Hrvatske”, Satiričkog kazališta Kerempuh, predstava je o ljubavi i mržnji, hrabrosti i kukavičluku, erotici i netrpeljivosti prema drugima i različitima. 

Sjajna glumačka ekipa (Borko Perić, Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Damir Poljičak, Matija Šakoronja i Vedran Mlikota) “ispričala” je priču o mladom gay profesoru koji živi u centru Zagreba s nepokretnim ocem- nekadašnjim ustaškim časnikom i njihovim susjedima, medicinskoj sestri i policajcu Srbinu, koji je prisiljen naučiti Ustav Republike Hrvatske. Priča je to četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima i pritom dobro nasmijala grobničku publiku.