Čavle 18. lipanj 2021.

“Ježurka” na Čavlima uvertira u 20. Festival pučkog teatra

“Ježurka” na Čavlima uvertira u 20. Festival pučkog teatra
Popularnom dječjom predstavom “Ježeva kućica” na Čavlima je jučer najavljeno 20. izdanje “Festival pučkog teatra Omišalj- Čavle”, koje se nastavlja već danas, a donosi šest sjajnih predstava

Ježurka Ježić i društvo jučer su, na zadovoljstvo najmlađih, u Domu kulture Čavle, najavili 20. izdanje “Festival pučkog teatra, čiji su domaćini već tradicionalno općine Omišalj i Čavle.

Festival, koji će danas, 18. lipnja, službeno biti otvoren na trgu Prikešte u Omišlju, predstavom “Ja tata”, već sutra, 19. lipnja, se vraća na Čavle. Publika će Gradu Grobniku moći uživati u predstavi “Ćiro” popularnog Tarika Filipovića. Već dan kasnije, u nedjelju, 20. lipnja, u Omišlju će okupljeni gledati komediju “Ocat i sin”. 


Festival se nastavlja u srijedu 23. lipnja kada u Gradu Grobniku gostuje “Ringišpil”, dok u četvrtak, 24. lipnja, u Omišalj stiže komedija “Muškarci.hr". Grobničko finale ovogodišnjeg festivala na rasporedu je u petak 25. lipnja uz predstavu “Njuške”. 

Sve predstave su besplatne, a u slučaju lošeg vremena igrat će u Domu kulture Čavle te u Društvenom domu u Omišlju. Zanimljivo je i da je festival natjecateljski te će publika, uz ocjenjivački sud, odlučivati o pobjednicima, odnosno najboljoj predstavi.