Čavle 16. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Kazališni dani na Čavlima započeli predstavom za djecu

Kazališni dani na Čavlima započeli predstavom za djecu
Dječjom predstavom “Pale sam na svijetu” najavljen “Festivala teatra”, koji narednih dana grobničkoj publici donosi: “Moj slučaj”, “Casabiancu” i “Balon”

Za kazalište na Grobnišćini straha nema. Potvrdio je to prepun Dom kulture, u kojem je jučer igrala zabavna dječja predstava- “Pale sam na svijetu”. 


Scena Gorica na Čavlima je gostovala u sklopu programa “Ususret Festivalu”, koji se, kako i sam naziv kaže, održava uoči tradicionalnog “Festivala teatra”. Cilj je djeci, od malih nogu, približiti kazališnu umjetnost.


A 21. izdanje “Festivala teatra”, što ga zajedničkim snagama organiziraju općine Čavle i Omišalj, grobničkoj publici, u petak 17. lipnja, na otvaranju Festivala, donosi predstavu “Moj slučaj”, glumca i redatelja Borisa Svrtana. Dva dana kasnije, 19. lipnja, u Kaštel stižu Đurđa i Franko, odnosno Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca te njihova “Casabianca”. Posljednja grobnička predstava na rasporedu je 21. lipnja, kada igra “Balon”, Teatra 2000 i Teatra Exit.


Sve predstave počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. U slučaju lošeg vremena, umjesto u Kaštelu, održat će se u Domu kulture Čavle.