Čavle 8. rujan 2019.

Kiša, 10 stupnjeva i mala ali hrabra ekipa na Platku

Kiša, 10 stupnjeva i mala ali hrabra ekipa na Platku

Manifestacija “Ljeto na Platku- Summer sport games” je unatoč lošem vremenu na Platak danas privukla zaljubljenike u sport i rekreaciju, koje je dočekao bogat program. 

Kiša i temperatura od svega 10 stupnjeva nisu spriječili da se održi "Ljeto na Platku- Summer sport games", završno ljetno druženje zaljubljenika u prirodu i zdrav život u kojem je sudjelovala brojčano manja nego inače (što ne čudi zbog lošeg vremena), ali itekako dobro raspoložena ekipa koja je na Platku provela ugodno i korisno vrijeme, a sve u suradnji s HOO i povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. 

U organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko- goranske županije i uz suorganizaciju Kluba za sportsku rekreaciju "Gorovo", već od 9 sati ujutro polako su pristizali sudionici koji su se uključili u aktivnosti koje su pripremljene i održane, a za koje je to bilo omogućiti ove kišne nedjelje. 


Bili su ti biciklisti BK Grobnik, sudionici rute nordijskog hodanja i pješačenja, ljubitelji vježbanja, boćanja, streličarstva... Sve ih je vježbanjem zagrijao poznati trener Mario Mlinarić koji je dodatno raspoložio ionako dobro raspoloženu "kišnu ekipu", a potom su se sudionici rasporedili prema odabranim aktivnostima. 

Kiša nije smetala ni biciklistima, hodačima, ali i boćarima svih generacija, a i u Decathlon je zoni bilo živo pa se gađalo lukom i strijelama, igrao badminton. Dame u crvenom, one iz Crvenog križa PGŽ, mjerile su tlak zainteresiranima i podučavale reanimaciju, bila je tu i ekipa iz Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ, kao i članovi udruge Žmergo koji su za sudionike pripremali smoothie. 


Vježbalo se u dvorani Velikog doma koji se pokazao kao odličan domaćin. Posebno je veselo bilo na natjecanju u streličarstvu koje se odvijalo u pojedinačnoj kategoriji, ali i kategoriji parova koja je okupila 30-ak sudionika i koja je bila itekako zabavna. Među ostalima, natjecali su se i Mario Mlinarić, Dražen Turina Šajeta, zamjenica opatijskog gradonačelnika Vera Aničić, Neno Pavinčić, Vjeko Alilović, organizator Dalibor Korenić, članovi BK Grobnik, ali i europske prvakinje u crossmintonu Nika Miškulin i Gala Zukić. 

Najboljima su dodijeljene medalje, a svi sudionici su zajedno uživali u Velikom domu na Platku uz uvijek nadahnutog i zabavnog voditelja Šajetu te DJ Dog-a koji je cijelog dana davao odličan glazbeni ritam cijelom događanju.


Šteta što je loše vrijeme omelo dolazak većeg broja sudionika te omelo odvijanje nekih programa "nadoknađena" je dobrim programom i jakom voljom svih onih koji su ovaj jesensko- ljetni dan proveli na Platku. 

Spustio se tako zastor na brojna ljetna događanja na Platku, a njihov broj i odaziv sudionika potvrdio je kako je ovo omiljeno zimovalište postalo itekako omiljeno ljetovalište zaljubljenika u prirodu i svih onih koji vole aktivan odmor, kao i uživanje u miru kojeg Platak pruža.