Čavle 17. svibanj 2023. K.V.

Kreativne radionice za djecu i odrasle u Kaštelu Grobnik

Kreativne radionice za djecu i odrasle u Kaštelu Grobnik
Sutra, 18. svibnja, s početkom u 18 sati, u Kaštelu Grobnik će se obilježiti Međunarodni dan muzeja. Tim povodom organizirana je manifestacija “Lijepa je ova noć svibanjska- EU noć muzeja 2023.”

“Ove godine odlučili smo sudionicima omogućiti uvid u kreativno stvaranje i rad koji prethodi raznim umjetničkim izložbama i postavima u mnogim muzejima uključujući i našu Galeriju suvremene likovne umjetnosti Grobnik. Stoga smo organizirali dvije radionice koje će se istovremeno održati u Kaštelu Grobnik”, poručuju iz Katedre Čakavskoga sabora Grobnišćine.

Glazbeno-likovna radionica je namijenjena djeci, a polaznici će imati prilike naučiti osnove glazbene teorije uz pjevanje i igru, upoznati se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te upoznati s različitim tehnikama likovnog izražavanja. Predznanje sviranja ili crtanja nije potrebno.

Uz to održat će se i Likovna radionica za odrasle, koja je namijenjena svima koji će pronaći užitak u slikarskoj tehnici pastela, a za sudjelovanje nije potrebno imati umjetničko predznanje niti određenu razinu u likovnim vještinama.