Čavle 17. srpanj 2023. Izvor: TZO Čavle, foto: Ri Prsten

Let 3, Battifiaca i još puno toga ovog ljeta na Čavlima

Let 3, Battifiaca i još puno toga ovog ljeta na Čavlima
Ljeto na Čavlima bit će ispunjeno mnoštvo događanja, a finale se, kao i svake godine, očekuje krajem kolovoza, kada se tradicionalno slavi popularna “Bartoja”

Tek što su se slegli dojmovi nakon Festivala palente i sira i Festivala teatra Čavle- Omišalj, a Turistička zajednica Općine Čavle već priprema nova sportska, zabavna, kulturna i gastro događanja.

“Krajem srpnja po prvi puta ćemo ugostiti stand up show. Stiže nam popularni bloger Krule, a oživjet ćemo i predivne noći klapa uz Klapu Intriga i prijatelje. Znamo da je naš Kaštel uvijek dobra opcija, posebno u vruće ljetne dane kada nam treba malo povjetarca i friškog zraka. Stoga je vikend 12. i 13. kolovoza rezerviran za novo događanje- Zvijezde i poezija va Kaštelu, u kojem pozivamo na promatranje Suza Sv. Lovre u okružju predivnog ambijenta i poezije. Posjetitelje već dan kasnije očekuje rapsodija najboljih vinara iz cijele Hrvatske, u poznatom Danu vina”, najavljuju iz TZO Čavle. 


“Od sredine kolovoza polako ulazimo u finale i proslavu Bartoje. Od sportskih događanja izdvojili bi novi turnir u briškuli, trešeti i mori koji će se održati 18. i 19. kolovoza te već poznato Sportsko i Vertikalno lice Platka, 19. i 27. kolovoza. Uz to, 19. i 22. kolovoza uveli smo organizirane, vođene interpretacijske ture putovima Frankopana u kojima će posjetitelji zasigurno puno naučiti i počastiti se delicijama Grobnišćine”, naglašava Rea Čargonja, direktorica TZO Čavle. 

24. kolovoza, uz tradicionalni Bartojski sajam i Bartojenak, u večernjim će se satima održati koncert Maria Lipovšeka Battifiace, dok su popularni “Letovci” na rasporedu 25. kolovoza, kao i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle na kojoj će biti uručena priznanja za najlipši privrat i balkon te najbolje sportaše Općine Čavle. 13. po redu Tu je i Bartojski kotlić u Buffetu Pomorac, koji će se održati 26. kolovoza. Ulaz na sva događanja je besplatan. 

“Pozivamo da nam se pridružite u bogatom i raznovrsnom programu koji smo za vas pripremili uz podršku Općine Čavle, TZ PGŽ, Udruge Palentar, Grobničkih dondolaša te Katedre Čakavskoga sabora Grobnišćine”, poručuje Čargonja.