Čavle 21. kolovoz 2023. K.V.

Let 3 i Battifiaca na Bartoji u finalu “Ljeta na Čavlima”

Let 3 i Battifiaca na Bartoji u finalu “Ljeta na Čavlima”
Interpretacijska šetnja, koncerti Battifiace i Leta 3, Bartojski kotlić… narednih dana na Čavji

“Od srpnja, kada smo krenuli s događanjima u sklopu ljeta na Čavji do sada prošlo je mnoštvo zanimljivih, drugačijih, tradicionalnih, modernih te svakako raznovrsnih događanja pomno osmišljenih za svu populaciju. Vjerujemo da je svatko pronašao nešto za sebe, a ono što nas čeka ovog tjedna zasigurno je finale ljeta u sklopu proslave tradicionalne Bartoje, blagdana sv. Bartola- zaštitnika Općine Čavle”, najavljuje Rea Čargonja, direktorica Turistička zajednica općine Čavle.


Narednih dana Turistička zajednica općine Čavle tako priprema različita događanja te jamči dobar provod. 

Sutra interpretacijska šetnja po Gradu Grobniku

“Već sutra, 22. kolovoza, u Gradu Grobniku će se održati Interpretacijska šetnja Putovima Frankopana. Početak je kod Kapelice sv. Trojice u 10 sati. Riječ je o organiziranoj vođenoj turi u kojoj će okupljeni moći naučiti ponešto o povijesti Grada Grobnika, koji danas predstavlja najvažniju kulturnu točku šireg prostora Grobnišćine, razgledati drevni frankopanski kaštel, čuti priču o Babi, kamenom reljefu iz doba Liburna, degustirati Grobnički sir i rakiju uz još poneko iznenađene, a sve potpuno besplatno”, najavljuje Čargonja.


“Na sam dan sv. Bartola, 24. kolovoza, od 18 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Čavlima najmlađe će razveseliti veseli dječji program, koji će trajati sve do 21 sat, kada na pozornicu dolazi Mario Lipovšek Battifiaca spreman da raspjeva cijelu Grobnišćinu. Pjesmi tu neće biti kraja, obzirom da 25. kolovoza u isto vrijeme i na isto mjesto dolaze popularni Let 3, uz pratnju grupe Whiteheads. Dan kasnije, 26. kolovoza, ispred Buffeta Pomorac će se održati 13. po redu popularni Bartojski kotlić. Atmosfera na Kotliću uvijek je vruća, što od sunca, što od želje za pobjedom, jer biti kuharom najboljeg kotlića nije mala stvar. Proglašenje pobjednika nikad ne prolazi bez žive muzike i dobre zabave. Stručni žiri ocijenit će najbolje kotliće u 4 kategorije te na kraju i dodijeliti vrijedne nagrade osigurane od Limarije Sebastijan. Paralelno istoga dana održat će se i tradicionalni uvijek dobro posjećen ženski boćarski turnir Bartoja 2023.”, ističe Čargonja.


Osim toga, 27. kolovoza organizatori pozivaju sportaše i rekreativce da se odvaže i okušaju svoje granice i mogućnosti na “Vertikalnom licu Platka”, koji je ove godine pripremio trail utrke u dužinama od 8, 15 i 22 km te XCO MTB biciklističku utrku. 

“Priča se kako je Vertikalno lice Platka jedna od organizacija s najbogatijim start paketom te definitivno nezamjenjivim ambijentom brda uživanja stoga ukoliko i niste natjecatelji, dođite na Platak, pogledajte utrke, navijajte, uživajte u uvijek odličnoj atmosferi i sigurni smo da se vidimo onda i iduće godine”, poručuju iz TZO Čavle.